Pulisic sleutel als Milan Serie A titel herovert met overwinning op Roma

De hoop van Milan om de titel te heroveren kreeg een boost door een 3-1 overwinning op Roma in het San Siro op zondag. AC Milan verlengde hun ongeslagen reeks tot zes wedstrijden en ging terug naar de top van de Serie A, met twee punten voorsprong op Inter Milan.

Een doelpunt van Yacine Adli in een AC Milan Voetbalshirt 2024 zette de toon voor Milan in het begin, hij sneed het strafschopgebied binnen en koos een schot uit om de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Olivier Giroud verdubbelde de voorsprong van Milan in de 56e minuut toen hij scoorde na een pass van Simon Kjaer, en in de 84e minuut bezegelde een briljante twee-op-een tussen Theo Hernandez en Giroud de overwinning voor Milan.

Pulisic, die voor de vierde keer op rij startte voor Milan, was matig in de eerste helft, maar kwam meer in het spel in de tweede helft. Hij kreeg in de tweede helft een goede kans die werd gecreëerd door Giroud, maar hij slaagde er niet in om zijn benen goed te draaien en de bal kracht te geven. Vlak voor rust zette hij ook voor op Ruben Loftus-Cheek, maar de middenvelder van Engeland kreeg na rust geen schot op doel.

In de tweede helft kreeg Pulisic opnieuw een goede kans op doel, maar zijn schot ging net naast. In totaal had Pulisic vier schoten, waarvan er maar één op doel was en één werd gecreëerd toen Loftus-Cheek doorbrak met de bal.

Ondanks het gebrek aan schoten op doel, was de bijdrage van Pulisic aanzienlijk. Zijn bewegings- en passeercapaciteiten zorgden voor veel problemen voor de Roma-verdediging en hij was altijd een dreiging op de uitbraak in het strafschopgebied. Hij werkte ook heel hard in de verdediging, kwam agressief terug en droeg bij aan het team.

Het optreden van Pulisic in het goedkope voetbalshirts zondag was weer een positieve stap voorwaarts in zijn Milanese carrière. Hij vindt langzaam zijn plek in de Italiaanse competitie en zijn bijdrage wordt steeds belangrijker. Hij is een veelzijdige speler die op verschillende posities kan spelen en een dreiging is om doelpunten te maken.

Deze overwinning betekent veel voor Milan, omdat ze midweeks net spijt hadden dat ze uit de Coppa Italia gingen. Nu hoopt AC Milan te profiteren van hun overwinning en hun jacht op de Scudetto trofee voort te zetten. Na deze wedstrijd heeft Milan 9 van hun laatste 10 wedstrijden in de Serie A gewonnen. Ze zijn in uitstekende vorm en zullen een moeilijk te verslaan team zijn in de tweede helft van het seizoen.

Aan de andere kant staat Roma nog steeds op de vijfde plaats, vijf punten achter Milan. De Gloria hebben dit seizoen moeite om constant te blijven en zullen zich moeten verbeteren als ze mee willen dingen naar een plek in de top vier.

De komende weken zijn cruciaal voor beide teams om hun plek in de Champions League van volgend seizoen veilig te stellen. Milan zal hun goede vorm vast willen houden, terwijl Roma een meer consistente manier van winnen zal moeten vinden.