Frankrijk verslaat Nederland met 4-0, Kylian Mbappe scoorde een dubbel!

Frankrijk is op 25 maart goed van start gegaan met een 4-0 overwinning op Nederland, dit keer in de eerste ronde van de Europese kwalificatie, terwijl het even sterke Nederland in de hele wedstrijd geen enkel doelpunt maakte.

Slechts twee minuten in de wedstrijd stak Kylian Mbappe in een Frankrijk Thuis Shirt de bal vanaf links naar Antoine Griezmann, die met een stevig schot scoorde en zo een voorsprong van één punt nam. Het tweede doelpunt van de wedstrijd kwam na acht minuten, deze kwam dichter bij het doel en had een min of meer chaotische uitstraling, het was Antoine Griezmann die de score opende en leek te proberen recht op het doel af te gaan in een buigende hoek, maar omdat het Nederlandse blok zeker onmogelijk was, maakten teamgenoten het goed en snelde de Nederlandse keeper uit om te organiseren, de voetbal rolde uiteindelijk in het doel na het vallen, een beetje komisch maar Frankrijk deed het Het was 2-0 voor Frankrijk.

Het derde doelpunt kwam nog van Kylian Mbappe, een zuiver schot vanaf de korte paal, met geen Nederlandse speler in de buurt om op te volgen en de Nederlandse keeper niet in staat om de bal te stoppen, waardoor het 3-0 voor Frankrijk werd en Kylian Mbappe de dubbel kreeg. Helaas gaf Frankrijk Nederland daarna geen kans meer en beide partijen scoorden niet meer tot de 88e minuut, toen Frankrijk nog een doelpunt maakte om de overwinning definitief te bezegelen.

Ik weet niet of dit resultaat effect zal hebben op het moreel van het Nederlands elftal, maar het stelde Frankrijk wel in staat om met stijl en vertrouwen te spelen. De Mbappé voetbalshirts kreeg een grote verkoop na de wedstrijd.