Paris Saint-Germain verslaat Rennes maar vorm Mbappe stelt teleur

Paris Saint-Germain moest in de 8e ronde van Ligue 1 uit tegen Rennes. Deze wedstrijd was cruciaal voor Paris Saint-Germain omdat de eerdere prestaties van het team in Ligue 1 en Champions League niet bevredigend waren.

In Ligue 1 won Paris Saint-Germain slechts 3 van hun eerste 7 wedstrijden, verloor er 1 en speelde er 3 gelijk om 5e te eindigen, terwijl ze in de Champions League zelfs een vernederende nederlaag leden tegen Newcastle, wat leidde tot wijdverspreide kritiek op manager Luis Enrique. Na twee opeenvolgende wedstrijden niet te hebben gewonnen, heeft de ploeg dringend een overwinning nodig om het moreel op te krikken.

In deze ronde van Ligue 1 staat Paris Saint-Germain tegenover een sterke tegenstander in Rennes. Dit is een wedstrijd waarin Paris Saint-Germain geen fouten kan tolereren, zoals ze hebben geleden onder de onderdrukking van Newcastle in de Champions League. De ploeg stond onder enorme druk.

De wedstrijd begon met een verwoede aanval van Paris Saint-Germain. In de 33e minuut hielp Dembele in het Paris Saint-Germain PSG Voetbalshirt 2024 de impasse te doorbreken door de bal buiten het strafschopgebied naar Vitinha in het strafschopgebied te passen. Slechts drie minuten later scoorden Emery en Ashraf samen om de voorsprong uit te breiden naar 2-0.

Paris Saint-Germain nam daarna de volledige controle over de wedstrijd en versloeg Rennes uiteindelijk met 3-1. De overwinning was enorm voor Paris Saint-Germain, omdat het niet alleen het moreel van het team verhoogde, maar ook de fans veel vertrouwen gaf in het team. Hoewel Mbappe niet scoorde in de wedstrijd, kunnen zijn inzet en prestaties niet worden genegeerd. Hoewel hij een dieptepunt beleefde, is hij als leider van het team in staat om het team uit de moeilijke situatie te leiden.

Paris Saint-Germain moet echter nog een aantal problemen oplossen. De aanvalsefficiëntie van het team moet worden verbeterd, vooral het doelpuntenvermogen van spelers als nieuwkomers Dembele, Mouani en Ramos is een punt van zorg. In de komende wedstrijden moet Paris Saint-Germain hun tactiek aanpassen en hun aanvallende dreiging verbeteren om betere resultaten te behalen in alle toernooien.

De vormproblemen van Mbappe hebben de fans ook zorgen gebaard. In drie opeenvolgende wedstrijden niet scoren is geen bevredigende prestatie voor zo’n superster. Vorig seizoen scoorde Mbappe gemakkelijk met assists van Messi en Neymar. Maar nadat Messi en Neymar dit seizoen naar respectievelijk Inter Miami en Al-Hilal Saudi vertrokken, is de vorm van Mbappe gekelderd.

Mbappe leidde het team helemaal alleen, waardoor zijn ware spelniveau werd blootgelegd en zijn efficiëntie op aanvallend gebied drastisch afnam. Als Paris Saint-Germain deze vorm doorzet in het nieuwe seizoen, is het al een goede prestatie om de laatste acht van de Champions League te bereiken. Fans beginnen Messi en Neymar te missen, want het gebrek aan doelpuntenvermogen van nieuwkomers Dembele, Mouani en Ramos is zorgwekkend.

Aan de andere kant begon gastheer Rennes beter aan de wedstrijd en creëerde regelmatig dreiging, maar gelukkig presteerde Paris Saint-Germain-doelman Donnarumma goed en stond hij geen doelpunt toe. Naarmate de wedstrijd vorderde, vergrootte Paris Saint-Germain geleidelijk hun kansen en scoorde. Vitinia en Ashraf scoorden achtereenvolgens in slechts vier minuten en hielpen Paris Saint-Germain aan een voorsprong. Mbappe in een psg Voetbalshirt had ook een kans om de voorsprong uit te breiden, maar miste helaas het doel. Aan het einde van de eerste helft leidde Paris Saint-Germain met 2 doelpunten. Ze hadden 60% balbezit in de eerste helft en scoorden 2 doelpunten met 7 schoten op doel en 3 op doel. Rennes, aan de andere kant, scoorde geen enkel doelpunt en had 6 mislukte schoten op doel.

Hoewel Paris Saint-Germain deze wedstrijd won, moeten ze hun kalmte bewaren en blijven werken aan hun sterke punten. Alleen door hard en eensgezind te blijven werken, kan Paris Saint-Germain meer succes boeken in Ligue 1 en de Champions League. Het team moet geloven in hun eigen kunnen, zich houden aan de tactische eisen tijdens trainingen en wedstrijden en geloven dat ze elke sterke tegenstander kunnen overwinnen en hun doelen kunnen bereiken.

Al met al boekte Paris Saint-Germain een belangrijke overwinning op Rennes in de 8e ronde van Ligue 1 wedstrijden. Hoewel het team in de vorige wedstrijden wat problemen ondervond, toonden ze hun kracht en vechtlust. Het team kampt echter nog steeds met een aantal problemen en moet zich verder aanpassen en verbeteren. Ik geloof dat Paris Saint-Germain de moeilijkheden kan overwinnen en meer overwinningen kan behalen en hun doelen kan realiseren door eenheid en hard werken.