Mbappe’s wedstrijdwinnende doelpunt breekt record, Frankrijk 1-0 Griekenland

Frankrijk ontving Griekenland in de groepsfase van het Euro-kwalificatietoernooi op 20 juni. Het spel was saai, beide zijden hadden aanval en verdediging, nul strijd in de eerste helft, de tweede helft Frankrijk Griezmann leed een vliegende trap naar het hoofd in het strafschopgebied en verliet het veld, Frankrijk kreeg een strafschop kans, het dragen van de Frankrijk voetbalshirts 2023 Mbappe sloeg de belangrijkste strafschop, Frankrijk 1-0 Griekenland won 4 opeenvolgende overwinningen, blijven de punten leiden.

De eerste helft was relatief saai. In de 7e minuut klaagde de Franse speler over handsbal in het strafschopgebied van Griekenland, maar de scheidsrechter gaf geen penalty. In de 25e minuut stuurde Mbappe een voorzet over de linkerkant en Mouani pakte een kopbal van binnen het strafschopgebied en de bal ging naast. In de 44e minuut schoot Conde van dichtbij voor het doel, maar de keeper van de tegenstander stompte de bal weg. De eerste helft eindigde in een 0-0 gelijkspel. In de tweede helft, in de 48e minuut, stampte Mavropanos op het gezicht van Griezmann en liet hem bloeden, waarna de scheidsrechter een strafschop gaf om Frankrijk aan een 1-0 voorsprong te helpen.

In de 69e minuut werd Mouani van achteren neergehaald door Mavropanos en de scheidsrechter stuurde hem weg met een rode kaart, waardoor het Griekse team een speler minder op het veld had. Uiteindelijk versloeg Frankrijk Griekenland met 1-0 door het doelpunt van Mbappe in 90 minuten. Voor de wedstrijd waren de meeste mensen nog steeds optimistisch over het Franse team, omdat de kracht van het Franse team veel groter is dan die van Griekenland, maar gelukkig maakte de finale de verwachtingen van de fans niet waar, het Franse team behaalde de overwinning en het dragen van goedkope voetbalshirts Mbappe brak ook het record om de meeste doelpunten in één seizoen van Franse spelers te worden.