Chelsea wint van Brighton in dramatische laatste minuut VAR wending

Chelsea versloeg Brighton nipt met 3-2 in een spannende Premier League-wedstrijd op Stamford Bridge die bol stond van drama en controverse. Brighton pakte in de slotfase bijna een punt voor Chelsea, maar Chelsea trok aan het langste eind in een spannende overwinning.

Levi Colwill in een Chelsea Voetbalshirt 2024 zette Chelsea op voorsprong met een doelpunt van grote afstand. De verdediger krulde de bal langs Brighton-doelman Robert Sánchez en recht in de bovenhoek van het net om de Blues een verdiende voorsprong te geven. Brighton reageerde goed op deze tegenslag en creëerde een aantal kansen. Het lukte ze echter niet om voor rust door te breken.

In de tweede helft bleef Brighton vechten voor de gelijkmaker en uiteindelijk scoorde het van dichtbij via Facundo Buonanotte. De Argentijnse aanvaller sprong op een losse bal in het strafschopgebied en schoot de bal langs Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga.

Chelsea liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam een paar minuten later weer op voorsprong door een penalty van Enzo Fernández, in een goedkope voetbalshirts. De middenvelder schoot van dichtbij raak en stuurde Sanchez naar de kant.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam Brighton bijna op gelijke hoogte met Chelsea toen Brighton-middenvelder Moisés Caicedo de bal probeerde voor te zetten. De bal raakte Chelsea verdediger Levi Colwill in het gezicht, maar de scheidsrechter dacht in eerste instantie dat de bal de hand van Colwill had geraakt en kende een penalty toe. Na controle van de VAR werd de penalty echter ongedaan gemaakt, omdat de bal de doellijn was gepasseerd voordat hij Colwill raakte, wat betekende dat de corner ook niet werd toegekend. De spelers van Brighton protesteerden tegen de penalty en de wedstrijd eindigde in een controverse, maar Chelsea behield de drie punten.

Chelsea staat op 22 oktober tegenover Manchester United in de Premier League. Het wordt een spannende wedstrijd, kan Chelsea Manchester United verslaan, dat al lange tijd in de put zit? Laten we afwachten.