AC Milan op gelijkspel gezet door Napoli, Giroud scoort een dubbel maar slaagt er niet in om de overwinning te pakken

In de 10e ronde van het Serie A-seizoen 2023-2024 speelde AC Milan gelijk tegen Napoli. In deze wedstrijd scoorde Giroud, die het AC Milan Voetbalshirt 2024 droeg, twee keer, maar hij slaagde er niet in om AC Milan de overwinning te bezorgen. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en voor AC Milan was het weer een wedstrijd die ze niet wisten te winnen, omdat ze voor de tweede opeenvolgende keer niet wisten te winnen in de competitie.

AC Milan nam het initiatief aan het begin van de wedstrijd. In de 22e minuut werd een voorzet van Pulisic binnengekopt door Giroud, waardoor AC Milan op een 1-0 voorsprong kwam. In de 30e minuut scoorde Giroud nog een kopbal om de voorsprong uit te breiden naar 2-0. AC Milan stond aan het einde van de eerste helft op een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft begon Napoli terug te vechten en Politano maakte gelijk in de 49e minuut. In de 64e minuut brak Raspadoli opnieuw door het doel van AC Milan om de stand gelijk te trekken.

In de laatste momenten van de wedstrijd werd De Souza van AC Milan van het veld gestuurd voor twee gele kaarten, maar ze konden het doel vasthouden om niet te verliezen. De wedstrijd eindigde met AC Milan dat Napoli met 2-2 de hand schudde na een voorsprong van twee doelpunten.

Giroud speelde een geweldige wedstrijd en bewees met twee doelpunten dat hij nog steeds een topspits is. Giroud heeft dit seizoen 6 doelpunten gemaakt in de Serie A. Hij is de topscorer van AC Milan.

AC Milan nam echter een voorsprong van twee doelpunten in deze wedstrijd, maar slaagde er uiteindelijk niet in om te winnen, wat laat zien dat het team nog steeds wat problemen heeft in de verdediging. In de tweede helft scoorde Napoli twee keer in slechts 19 minuten, wat laat zien dat de organisatie en coördinatie van AC Milan in de verdediging nog steeds verbeterd moet worden.

Het resultaat van deze wedstrijd weerspiegelt ook de intensiteit van de competitie in de Serie A. AC Milan is de titelverdediger, maar hun prestaties zijn dit seizoen niet stabiel. In de afgelopen 10 wedstrijdrondes won AC Milan 5 keer, speelde 3 keer gelijk en verloren 2 keer, en ze staan tijdelijk op de 3e plaats in de ranglijst.

In de komende wedstrijden zal AC Milan hun stabiele en allround prestaties moeten handhaven om een voorsprong te krijgen in de strijd om de titel. Ze zullen efficiënt moeten blijven aan de aanvallende kant van de bal, maar ook aan de verdedigende kant van de bal, om succesvol te kunnen zijn in de Serie A.

Ondanks dat hij er niet in slaagde om zijn ploeg aan de overwinning te helpen in deze wedstrijd, is de terugkeer van Giroud in vorm in een goedkope voetbalshirts een groot pluspunt voor AC Milan. Giroud is dit seizoen in slechte vorm geweest en heeft 10 wedstrijden niet gescoord. Maar in de laatste paar wedstrijden is de vorm van Giroud verbeterd en heeft hij 6 doelpunten gemaakt. Als Giroud zijn goede vorm kan vasthouden, zal hij een belangrijke doelpuntenmaker zijn voor AC Milan op weg naar de titel.