Benzema kondigt terugtrekking aan uit het Franse nationale team

Real Madrid-spits Karim Benzema kondigde zijn afscheid van het Franse nationale team aan. Hij was eerder geselecteerd voor het WK-team van Frankrijk in Qatar, maar trok zich aan de vooravond van het WK terug uit het nationale team vanwege een blessure. Hoewel Benzema zijn Frankrijk Shirt 2022 heeft uitgetrokken, blijft hij een belangrijke speler voor Real Madrid, nadat hij dit jaar de Ballon d’Or heeft gewonnen voor zijn geweldige prestaties in het seizoen 2021-22.

Benzema, 35, zou naar verwachting voor Frankrijk optreden op het WK in Qatar, maar werd een paar dagen voor het toernooi uitgesloten vanwege een dijbeenblessure. Frankrijk bereikte de WK-finale ondanks blessures van verschillende spelers, maar verloor na strafschoppen van Argentinië.

Benzema was de afgelopen tien jaar een van de beste spitsen van Europa in goedkope voetbalshirts. Benzema scoorde 329 doelpunten in 617 wedstrijden voor Real Madrid en hielp Real Madrid vijf Champions League-titels en vier te winnen. La Liga kampioenen. Benzema beëindigde zijn carrière bij het nationale team met 37 doelpunten in 97 wedstrijden. Hoewel hij Frankrijks WK-overwinning in 2018 miste, hielp Benzema Frankrijk vorig jaar aan de UEFA Europa League.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *